показва нарушения на редица правила и изисквания, каза д-р Александър

...
 показва нарушения на редица правила и изисквания, каза д-р Александър
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Разследването на БНР за дезинфектантите показва нарушения на редица правила

" демонстрира нарушавания на редица правила и условия ", каза д-р Александър Симидчиев, ръководител на комисията по опазване на здравето в 45-ото Народно заседание. Той акцентира, че медиите би трябвало да заемат мястото си като контролна власт, която да може да осветлява всички нарушавания на всички равнища, без значение кой е на власт.

По думите му не е обикновено информацията за социална поръчка да е толкоз мъчно откриваема на уеб страницата на здравното министерство :

" Pатрудняването на достъпа до тази информация основава преимущество на тези, които авансово знаят за нея, а затруднява тези, които доброжелателно наблюдават всекидневно какви са поръчките. Трябва да бъдат очевидни публичните поръчки и да има обособена страница, на която да са откриват ".

Д-р Симидчиев разяснява, че не напълно правилното водене на документи е особено за множеството от областите, в които действа Министерството на здравеопазването в последните години:

" Честата промяна на министри е белег на последните 30-ина години и причина за това не се крие постоянно само в личността на министъра, а и в системата на това по какъв начин действа опазването на здравето, а то е значително без ясни правила и тактика, съгласно която науката да е водеща във всяко едно деяние. Това би трябвало да се помени и качеството на здравната услуга би трябвало да е в центъра на здравната система. Начините на организация и на финансиране би трябвало да правят отстъпка обратно ".

Интервюто на Даниела Големинова с доктор Александър Симидчиев в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР